Besplatan broj: 0800 50 60 | info@spring-life.eu |

Česta pitanja

podijeli

Najčešća pitanja o proizvodima

Spring Relax & Sleep

Koliko tableta Spring Relax&Sleep smijem uzeti prije spavanja? Prema zakonskoj regulativi Europske Unije, maksimalna dnevno dopuštena količina melatonina u dodacima prehrani iznosi 1 mg, koliko je doza po jednoj tableti. Međutim, u Hrvatskoj je prije ulaska u EU uobičajena preporuka bila do 3 mg melatonina, a u nekim zemljama poput SAD-a preporučene i dopuštene količine kreću se čak do 5 mg melatonina. Preporuka je prvo uzeti jednu tabletu, međutim, ukoliko se pokaže da to nije dovoljno za uspavljivanje, bez ikakvih opasnosti ili rizika po zdravlje mogu se uzeti i dvije do tri tablete. Ukoliko doza od 3 tablete nije dovoljna, preporuka je da se posavjetujete sa svojim liječnikom.
U koje vrijeme je najbolje uzimati Spring Relax & Sleep ? Preporučujemo uzimati Spring Relax & Sleep pola sata prije odlaska na spavanje.
Smije li se Spring Relax & Sleep koristiti ako uzimam lijekove? Ukoliko uzimate bilo kakvu drugu terapiju, odnosno lijekove, preporučujemo da se prije uzimanja Spring Relax & Sleep posavjetujete sa svojim liječnikom.
Da li Spring Relax & Sleep smiju koristiti trudnice i dojilje? Trudnicama i dojiljama ne preporučujemo uzimanje Spring Relax & Sleep proizvoda bez prethodne konzultacije s liječnikom.
Da li Spring Relax & Sleep uzrokuje navikavanje? Spring Relax & Sleep na uzrokuje navikavanje budući da su sastojci korišteni u proizvodu prirodnog porijekla i dokazano im je umirujuće i opuštajuće djelovanje.

CLA

Koje je porijeklo CLA u Spring CLA? CLA ili konjugirana linolna kiselina u Spring CLA potpuno je prirodnog porijekla iz ulja biljke šafranike koje njome obiluje.
Kada je najbolje uzimati Spring CLA? Spring CLA najbolje je uzimati nakon, odnosno između obroka.
Zašto je potrebno uzimati toliko puno kapsula (4 dnevno)? 4 kapsule dnevno potrebno je uzimati zato da bi se osigurala optimalna doza CLA koja će zaista i djelovati na sagorijevanje masnoća. Nemoguće je tako veliku dozu CLA staviti u samo jednu ili dvije kapsule jer bi jednostavno bile prevelike i bilo bi ih teško ili nemoguće konzumirati.
Koliko je vremena potrebno da se vide prvi rezultati? Prvi rezultati trebali bi se pokazati već nakon mjesec dana korištenja, međutim, mršavljenje je kod svake osobe individualno, kod nekog će rezultati nastupiti ranije, a kod nekog kasnije. Za optimalne rezultate preporučujemo uzimanje Spring CLA najmanje 3 mjeseca u kontinuitetu.

Gubitak kilograma ne bi trebao biti veći od 0,5-1 kg tjedno. Svakako uz korištenje dodataka prehrani preporučujemo uravnoteženu i raznoliku prehranu, u prvom redu bogatu svježim voćem i povrćem te proteinima, uz odgovarajuću tjelesnu aktivnost.
Da li je nužno vježbati uz uzimanje Spring CLA? Uz korištenje dodataka prehrani, za optimalne i dugoročne rezultate svakako preporučujemo i bavljenje određenom tjelesnom aktivnošću.
Treba li promjeniti način prehrane uz uzimanje CLA? Za postizanje optimalnih rezlutata preporučujemo zdravu i uravnoteženu prehranu. Proizvodi za pomoć kod mršavljenja mogu potaknuti metabolizam i ubrzati proces mršavljenja, međutim, dodaci prehrani nisu čudotvorni i ne dovode do smanjenja tjelesne težine ukoliko je dnevni unos kalorija iznad preporučenog.
Može li se koristiti zajedno sa Spring green coffee & L-carnitine-om? Da, Spring CLA može se uzimati zajedno sa Spring green coffee & L-carnitine dodatkom prehrani te se čak takav način konzumiranja i preporučuje za što bolje rezultate. Spring CLA djelovat će ciljano na najkritičnija područja s masnim naslagama poput struka i bokova, dok će Spring green coffee & L-carnitine pomoći kod ubrzanja metaboličkih procesa, a time i gubitka tjelesne težine te regulacije apetita.
Da li će unos kroma biti previsok ako se uzimaju Spring CLA & Spring green coffee & L-carnitine zajedno? Ne, unos kroma neće biti previsok, preporučena dnevna doza kroma kreće se između 50 i 200 µg.
Postoje li neke nuspojave kod uzimanja? Za sada nisu poznate nuspojave kod uzimanja CLA, međutim, ukoliko koristite bilo kakvu terapiju, preporučujemo da se prije uzimanja Spring CLA posavjetujete sa svojim liječnikom.

Green Coffee L-Carnitine

Koliki je postotak klorogenične kiseline u Spring green coffee & L-carnitine? Spring green coffe & L-carnitine sadrži ekstrakt zelene kave s minimalno 45% klorogenične kiseline. U laboratorijskim in vitro i in vivo testovima dokazano je da klorogenična kiselina inhibira enzim amilazu te sprečava razgradnju polisaharida (glikogena) do jednostavnih šećera (glukoze). Time se, kad organizam ima potrebu za energijom, zapravo „preskače“ korak u kojem se energija crpi iz glikogenskih zaliha u jetri te organizam kreće u razgradnju masnih stanica kako bi se zadovoljile potrebe za energijom. Klorogenična kiselina osim toga odgađa apsorpciju masnoća iz gastrointestinalnog trakta te utječe na metabolizam glukoze i lipida.
Nakon kojeg vremena mogu očekivati prve rezultate? Prvi rezultati trebali bi se pokazati već nakon mjesec dana korištenja, međutim, mršavljenje je kod svake osobe individualno. Kod nekog će rezultati nastupiti ranije, a kod nekoga kasnije. Za optimalne rezultate preporučujemo uzimanje Spring green coffee & L-carnitine najmanje 3 mjeseca u kontinuitetu, a gubitak kilograma ne bi trebao biti veći od 0,5-1 kg tjedno.
Kada je najbolje uzimati Spring green coffee & L-carnitine? Preporučujemo uzimanje nakon odnosno između obroka.
Da li je nužno vježbati da bi L-karnitin djelovao? Da, da bi L-karnitin djelovao, nužna je tjelesna aktivnost. Naime, L-karnitin djeluje tako da na mitohondrijima mišićnih stanica otvara kanale za ulazak masnih kiselina u mitohondrije (mjesta gdje će masnoće biti razgrađene do energije). Taj proces se događa jedino ukoliko u organizmu postoji potreba za energijom, a do potrebe za energijom dolazi tokom tjelesne aktivnosti.
Treba li promijeniti način prehrane uz uzimanje Spring green coffee & L-carnitine? Za postizanje optimalnih rezlutata preporučujemo zdravu i uravnoteženu prehranu. Proizvodi za pomoć kod mršavljenja mogu potaknuti metabolizam i ubrzati sam proces mršavljenja, međutim, dodaci prehrani nisu čudotvorni i ne dovode do smanjenja tjelesne težine ukoliko je dnevni unos kalorija iznad preporučenog.
Može li se koristiti zajedno sa Spring CLA? Da, Spring green coffee & L-carnitine se može uzimati zajedno sa Spring CLA, a čak se takav način konzumiranja i preporučuje za što bolje rezultate. Spring green coffee & L-carnitine pomoći će kod ubrzanja metaboličkih procesa, a time i gubitka tjelesne težine te regulacije apetita, dok će Spring CLA djelovati ciljano na najkritičnija područja s masnim naslagama poput struka i bokova.
Da li će unos kroma biti previsok ako se uzimaju Spring CLA & Spring green coffee & L-carnitine zajedno? Ne, unos kroma neće biti previsok, preporučena dnevna doza kroma kreće se između 50 i 200 µg.
Koju količinu kofeina sadrži Spring green coffee & L-carnitine? Smijem li piti kavu ako ga uzimam? Spring green coffe & L-carnitine sadrži manje od 2% kofeina, što iznosi oko 8 mg u preporučenoj dnevnoj dozi. Ta količina odgovara količini kofeina u 2 šalice crne kave, stoga se preporučuje da se uz uzimanje Spring green coffee & L-carnitine smanji dodatan unos kofeinskih napitaka poput crne kave.
Da li je Spring green coffee & L-carnitine Svetol®? Svetol® je marketinški zaštićeno ime za ekstrakt zelene kave koja se dobiva iz neprženih zrna vrste Coffea robusta koja sadrži minimalno 45% klorogenične kiseline. Ekstrakt zelene kave u Spring green coffee & L-carnitine odgovara svim standardima zaštićenog imena Svetol®, što znači da se dobiva iz neprženih zrna vrste Coffea robusta koja obiluje aktivnim supstancama, prvenstveno klorogeničnom kiselinom koje sadrži min 45% te kafeinskom i kininskom kiselinom te je dekofeinizirana i sadrži manje od 2% kofeina.
Da li Spring green coffee & L-canitine smiju uzimati osobe s dijabetesom? Osobe s dijabetesom sasvim normalno mogu konzumirati Spring green coffee & L-carnitine, a navedeni proizvod im zapravo i pomaže jer klorogenična kiselina inhibira enzim koji je odgovoran za stvaranje glukoze iz glikogena u jetri, a samim time i njezinu količinu u krvi.

Spring green coffee & L-carnitine također sadrži i mineral krom koji djeluje na regulaciju šećera u krvi.
Da li ima opasnosti ili nuspojava kod osoba koje imaju visoki tlak ili druge probleme s krvožilnim sustavom? Kod srčanih bolesnika i osoba koje imaju problema s tlakom, Spring green coffee & L-carnitine ne bi trebao uzrokovati nikakve probleme ili kontraindikacije, obzirom na preporučeni dnevni unos ekstrakta zelene kave od 400 mg (što odgovara unosu od 180 mg klorogenične kiseline). Mnoga istraživanja vršena su i na koncentracijama od 1500 mg bez indikacija na ubrzanje rada srca.

Naravno, uvijek treba biti oprezan i uzeti u obzir i eventualan unos drugih kofeinskih napitaka u toku dana, jer onda koncentracija može biti i viša.

Svakako preporučujemo da se osoba prije uzimanja dodataka prehrani posavjetuje sa svojim liječnikom koji je upućen u njezinu dijagnozu i eventualnu terapiju.

Vitamins and Minerals

Kada u toku dana je najbolje uzimati Spring vitamins & minerals? Preporučujemo uzimanje nakon obroka, najbolje doručka, kako bi se osigurala optimalna apsorpcija.
Smijem li Spring vitamins & minerals uzimati zajedno sa svojim lijekovima? Ukoliko koristite određenu terapiju lijekovima, preporučujemo da se prije uzimanja Spring dodataka prehrani, o njihovom uzimanju posavjetujete sa svojim liječnikom.
Koliko dugo se preporučuje uzimanje Spring vitamins & minerals? Većinu vitamina i minerala naš organizam treba u toku cijele godine, a ne samo u jesensko-zimskom period kada većina poseže za vitaminsko-mineralnim pripravcima. Ipak, budući da Spring vitamins & minerals sadrži između ostalog i vitamine topive u mastima (poput A, D, E …) koji se talože u mastima, preporučujemo da se svakih 3-6 mjeseci napravi pauza u trajanju od 1-2 mjeseca.

Omega 3 plus

Kada je u toku dana najbolje uzimati Spring omega 3 Plus? Preporučujemo uzimanje nakon obroka kako bi se osigurala optimalna apsorpcija.
Da li kapsule imaju specifičan miris po ribi? Ne, Spring omega 3 Plus nemaju karakterističan miris po ribi.
Da li Spring omega 3 Plus smiju uzimati trudnice i dojilje? Ne. Obzirom da Spring omega 3 Plus sadrži i biljna ulja noćurka i borača koja imaju utjecaj na hormonalnu ravnotežu, ne preporučujemo da konzumaciju od strane trudnica i dojilja.
Kome se preporučuje uzimanje omega-3 masnih kiselina? Uzimanje omega-3 masnih kiselina preporučuje se svima koji konzumiraju plavu ribu manje od 2 puta tjedno, što je i preporuka Svjetske zdravstvene organizacije. Posebno se preporučuje osobama koje već boluju ili imaju određen rizik od obolijevanja od krvožilnih bolesti, te bolesti živčanog sustava, kao i osobama koje imaju problem s upalnim stanjima poput astme, artritisa i sl. Također se preporučuju osobama koje imaju određene probleme kože poput psorijaze, dermatitisa i sl.

Pratite nas

Copyright Spring 2018.