Besplatan broj: 0800 50 60 | info@spring-life.eu |

SPRING Green coffee & L-carnitine

Zelena kava obiluje prirodnom klorogeničnom kiselinom koja dokazano aktivira metabolizam, smanjuje apetit te ubrzava sagorjevanje masnoća, a time i gubitak suvišnih kilograma

GreenCoffeproduct

Spring green coffee & L-carnitine djeluje na više razina smanjenja tjelesne težine. Istraživanja su pokazala kako klorogenična kiselina smanjuje količinu glukoze u krvi i njezinu apsorpciju. Niža razina glukoze u krvi dovodi do potrošnje energije iz masnih zaliha – pa tako tijelo brže topi masne naslage, a time i suvišne kilograme.

Dodatak L-karnitina osigurava još intenzivnije djelovanje na sagorijevanje masnoća tijekom tjelovježbe.

Spring green coffee & L-carnitine ujedno djeluje i na smanjenje apetita, umora i iscrpljenosti te bolju regeneraciju nakon tjelesnih napora.

SASTOJCI U PREPORUČENOJ DNEVNOJ DOZI (2 TABLETE):

Ekstrakt zelene kave: 400 mg

Od togaklorogenična kiselina: 180 mg

L-karnitin: 300 mg

Ekstrakt sjemenki lana: 20 mg

Biotin: 50 µg

Krom: 13,2 µg

PREPORUČEN DNEVNI UNOS (ODRASLI)

2 puta po 1 tableta dnevno između obroka, najmanje 3 mjeseca

Preporučena dnevna količina, odnosno doza ne smije se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak za uravnoteženu i raznovrsnu prehranu. Preporučujemo korištenje dodataka prehrani u sklopu raznolike i uravnotežene prehrane te zdravog načina života.

POHRANJIVANJE

Čuvati izvan dohvata djece! Čuvajte na suhom mjestu, zaštićeno od svjetlosti i vrućine, na temperaturi do 25˚C.

UPOZORENJA

Trudnice, dojilje i osobe koje uzimaju druge lijekove i dodatke prehrani trebaju se prije upotrebe posavjetovati s liječnikom. Ako ste preosjetljivi ili alergični na bilo koji sastojak ovog dodatka prehrani, nemojte ga upotrebljavati.

Koji je postotak klorogenične kiseline u Spring Green Coffee & L-carnitine? Spring green coffe & L-carnitine sadrži ekstrakt zelene kave s minimalno 45% klorogenične kiseline. U laboratorijskim in vitro i in vivo testovima dokazano je da klorogenična kiselina inhibira enzim amilazu te sprečava razgradnju polisaharida (glikogena) do jednostavnih šećera (glukoze). Time se, kad organizam ima potrebu za energijom, zapravo „preskače“ korak u kojem se energija crpi iz glikogenskih zaliha u jetri te organizam kreće u razgradnju masnih stanica kako bi se zadovoljile potrebe za energijom. Klorogenična kiselina osim toga odgađa apsorpciju masnoća iz gastrointestinalnog trakta te utječe na metabolizam glukoze i lipida.
Nakon kojeg vremena mogu očekivati prve rezultate? Prvi rezultati trebali bi se pokazati već nakon mjesec dana korištenja, međutim, mršavljenje je kod svake osobe individualno. Kod nekog će rezultati nastupiti ranije, a kod nekoga kasnije. Za optimalne rezultate preporučujemo uzimanje Spring green coffee & L-carnitine najmanje 3 mjeseca u kontinuitetu, a gubitak kilograma ne bi trebao biti veći od 0,5-1 kg tjedno.
Kada je najbolje uzimati Spring Green Coffee & L-carnitine? Preporučujemo uzimanje nakon odnosno između obroka.
Da li je nužno vježbati da bi L-carnitine djelovao? Da, da bi L-karnitin djelovao, nužna je tjelesna aktivnost. Naime, L-karnitin djeluje tako da na mitohondrijima mišićnih stanica otvara kanale za ulazak masnih kiselina u mitohondrije (mjesta gdje će masnoće biti razgrađene do energije). Taj proces se događa jedino ukoliko u organizmu postoji potreba za energijom, a do potrebe za energijom dolazi tokom tjelesne aktivnosti.
Treba li promjeniti način prehrane uz uzimanje Green Coffee & L-carnitine? Za postizanje optimalnih rezlutata preporučujemo zdravu i uravnoteženu prehranu. Proizvodi za pomoć kod mršavljenja mogu potaknuti metabolizam i ubrzati sam proces mršavljenja, međutim, dodaci prehrani nisu čudotvorni i ne dovode do smanjenja tjelesne težine ukoliko je dnevni unos kalorija iznad preporučenog.
Može li se koristiti zajedno sa Spring CLA? Da, Spring green coffee & L-carnitine se može uzimati zajedno sa Spring CLA, a čak se takav način konzumiranja i preporučuje za što bolje rezultate. Spring green coffee & L-carnitine pomoći će kod ubrzanja metaboličkih procesa, a time i gubitka tjelesne težine te regulacije apetita, dok će Spring CLA djelovati ciljano na najkritičnija područja s masnim naslagama poput struka i bokova.
Da li će unos kroma biti previsok ako se uzimaju Spring CLA & Spring Green Coffee & L-carnitine zajedno? Ne, unos kroma neće biti previsok, preporučena dnevna doza kroma kreće se između 50 i 200 µg.
Koju količinu kofeina sadrži Green Coffee & L-carnitine? Smijem li piti kavu ako ga uzimam? Spring green coffe & L-carnitine sadrži manje od 2% kofeina, što iznosi oko 8 mg u preporučenoj dnevnoj dozi. Ta količina odgovara količini kofeina u 2 šalice crne kave, stoga se preporučuje da se uz uzimanje Spring green coffee & L-carnitine smanji dodatan unos kofeinskih napitaka poput crne kave.
Da li je Spring Green Coffe & L-carnitine Svetol®? Svetol® je marketinški zaštićeno ime za ekstrakt zelene kave koja se dobiva iz neprženih zrna vrste Coffea robusta koja sadrži minimalno 45% klorogenične kiseline. Ekstrakt zelene kave u Spring green coffee & L-carnitine odgovara svim standardima zaštićenog imena Svetol®, što znači da se dobiva iz neprženih zrna vrste Coffea robusta koja obiluje aktivnim supstancama, prvenstveno klorogeničnom kiselinom koje sadrži min 45% te kafeinskom i kininskom kiselinom te je dekofeinizirana i sadrži manje od 2% kofeina.
Da li Spring Green Coffe & L-karnitin smiju uzimati osobe s dijabetesom? Osobe s dijabetesom sasvim normalno mogu konzumirati Spring green coffee & L-carnitine, a navedeni proizvod im zapravo i pomaže jer klorogenična kiselina inhibira enzim koji je odgovoran za stvaranje glukoze iz glikogena u jetri, a samim time i njezinu količinu u krvi. Spring green coffee & L-carnitine također sadrži i mineral krom koji djeluje na regulaciju šećera u krvi.
Da li ima opasnosti ili nuspojava kod osoba koje imaju visoki tlak ili druge probleme s kardiovaskularnim sustavom? Kod srčanih bolesnika i osoba koje imaju problema s tlakom, Spring green coffee & L-carnitine ne bi trebao uzrokovati nikakve probleme ili kontraindikacije, obzirom na preporučeni dnevni unos ekstrakta zelene kave od 400 mg (što odgovara unosu od 180 mg klorogenične kiseline). Mnoga istraživanja vršena su i na koncentracijama od 1500 mg bez indikacija na ubrzanje rada srca. Naravno, uvijek treba biti oprezan i uzeti u obzir i eventualan unos drugih kofeinskih napitaka u toku dana, jer onda koncentracija može biti i viša. Svakako preporučujemo da se osoba prije uzimanja dodataka prehrani posavjetuje sa svojim liječnikom koji je upućen u njezinu dijagnozu i eventualnu terapiju.

Pratite nas

Copyright Spring 2018.