Besplatan broj: 0800 50 60 | info@spring-life.eu |

Naša filozofija

podijeli

Za uspjeh je važno imati dobar plan

ODLUKA

Vjerujemo kako je za promjene najvažnije, ali i najteže donijeti odluku. Životne navike teško je mijenjati jer čovjek uvijek teži ugodi, a upravo navike stvaraju takve „ugodne“ i dobro poznate osjećaje i puteve. Zato je odluka prvi i najvažniji korak, a kada ju jednom donesemo, važno je da ju povežemo s nečim što će nas motivirati i što nam neće dopustiti da odustanemo.

Primjer: kada odlučimo napraviti neku promjenu u životu, poželjno bi bilo obavijestiti o tome svoju obitelj, prijatelje ili kolege na poslu koji će nas poticati i motivirati u ostvarenju naših ciljeva.

PLAN I AKCIJA

Sljedeći korak je priprema plana promjena. Za početak neka to budu mali koraci, ali neka ih bude što više.

Jedna izreka kaže: „Cilj bi trebao biti izvan dosega, ali ne i izvan pogleda.“ Zato je važno postaviti ciljeve koje neće biti suviše teško dostići. Također, važno je imati konkretan mjesečni plan, ali i polugodišnje te godišnje ciljeve jer promjene se ne događaju preko noći.

UPORNOST

Kad se poskliznemo i padnemo, važno je i da se natrag ustanemo. Ne postoji heroj koji na svom putu nije imao prepreka u pohodu prema postavljenim ciljevima.

Istina je da si prepreke najčešće postavljamo mi sami. No, važno je da kada napravimo korak unatrag, ne izgubimo volju i motivaciju za naprijed, već da još odlučnije krenemo u ostvarenje svojih ciljeva i snova.

ŠIRENJE

Širimo svoje ideje o aktivnom, pozitivnom i životu punom promjenama. Svakodnevna rutina nas često uspava do te mjere da zaboravimo koliko zapravo jako trebamo promjene.

Zato je važno otvoreno govoriti o svojim uspjesima i promjenama te ispitivati i druge o njihovima. Na taj način širimo optimizam, motiviramo sami sebe i potičemo i druge na promjene.

Duh aktivnog, modernog čovjeka neka postane zarazan za sve oko njega.

spread

Povezano

KARIJERA

Tražimo strastvene, proaktivne i pozitivne kolege.

SAZNAJTE VIŠE

Pratite nas

Copyright Spring 2018.