Besplatan broj: 0800 50 60 | info@spring-life.eu |

Zašto je CLA nužna u našoj prehrani?

PODIJELI

CLA ili konjugirana linolna kiselina spada u skupinu omega 6 masnih kiselina. Ljudski je organizam ne može sintetizirati, već je moramo unositi prehranom. Nalazi se u mesu preživača (goveda, ovce, koze) te u njihovim mliječnim proizvodima.

cla_superdodatakprehrani_2016-09

CLA danas unosimo znatno manje nego prije 50 godina. Više je razloga zašto je tako:

1) Masovna proizvodnja hrane
Danas se većina životinja ne hrani na pašnjacima i travom, već se uzgajaju industrijski, a takva prehrana ne pridonosi stvaranju CLA. Stoga su i njihovo meso i mlijeko znatno siromašniji udjelom CLA nego što je to bilo prije 50-ak godina.

2) Promjena prehrambenih navika
I ljudi su promjenili svoje prehrambene navike te danas konzumiramo više bijelog mesa, ribe i sl., a manje crvenog mesa te i time unosimo manje CLA u organizam.

3) Industrijska prerada namirnica
Mlijeko i mliječni proizvodi koji su također značajan izvor CLA danas su znatno industrijski prerađeni te sadrže vrlo mali udio aktivnih sastojaka.

Porijeklo CLA u Spring CLA

Konjugirana linolna kiselina u Spring CLA dodatku prehrani izolirana je iz ulja šafranike, biljke koja se stoljećima koristila kao bojilo u tekstilnoj i prehrambenoj industriji. Tek u novije vrijeme otkrivene su brojne blagodati koje izviru iz ilja šafranike.

Osim izuzetnog svojstva da ciljano otapa masne naslage s kritičnih mjesta kao što su trbuh, struk i bokovi, ulje šafranike pozitivno utječe na regulaciju šećera u krvi, količinu dobrog kolesterola i inzulinsku osjetljivost te smiruje upale koje se javljaju kod žena s dijabetesom u menopauzi.

Zdravstvene dobrobiti šafranike, biljke skromnog izgleda, ali neizmjerne vrijednosti sadržane su u Spring CLA dodatku prehrani.

cla

Kako djeluje CLA?

U organizmu, dva su primarna mjesta djelovanja CLA – adipociti ili masne stanice (mjesto pohrane masti) te skeletne mišićne stanice (mjesta pretvorbe masti u energiju).

Klinička istraživanja su pokazala da CLA smanjuje aktivnost lipoprotein lipaze (LPL) – enzima odgovornog za prijenos triglicerida iz krvi u masne stanice, gdje se trigliceridi pohranjuju. U isto vrijeme CLA stimulira i lipolizu (razgradnju pohranjenih triglicerida) u masnim stanicama.

S obzirom na spomenuta mjesta primarnog djelovanja, postoje četiri mehanizma pomoću kojih CLA utječe na smanjenje udjela tjelesne masti:

1. smanjuje količinu masti koja se pohranjuje nakon obroka
2. povećava razgradnju masti u masnim stanicama
3. povećava sagorjevanje masti u mitohondrijima
4. smanjuje ukupan broj masnih stanica

Spring CLA – za ravan trbuh nakon 40. Godine

Spring CLA u svojoj formuli, osim konjugirane linolne kiseline sadrži još i sjemenke lana koje imaju pozitivan utjecaj na probavu te krom koji regulira razinu šećera u krvi.

Ova formula posebno je prilagođena ženama nakon 40. godine, kada zbog hormonalne neravnoteže često dolazi do prekomjernog nakupljanja masnih naslaga na područjima poput struka i bokova.

Spring CLA ima ciljano djelovanje upravo na topljenje masnih naslaga tamo gdje su one najtvrdokornije. Preporučuje se kao dodatak prehrani i zbog činjenice da pozitivno djeluje na zdravlje kardiovaskularnog i imunološkog sustava te na smanjenje pojave alergija, a dokazano joj je i snažno antioksidativno djelovanje.

Suradnja s prirodom, moderna saznanja i tehnologije su put do vitke linije učinila bržim i lakšim. Spring CLA – jednostavnost primjene, sačuvana moć i učinkovitost prirode.

Pratite nas

Copyright Spring 2018.