Besplatan broj: 0800 50 60 | info@spring-life.eu |

Lijekovi vs. proizvodi na biljnoj bazi kao pomoć kod nesanice

PODIJELI

lijekovi protiv nesanice

Nesanica izrazito negativno utječe na sve aspekte života, pa mnogi najčešće rješenja traže u sintetskim lijekovima ili pak u nekima od prirodnih rješenja na bazi biljaka.

Što predstavlja bolje i učinkovitije rješenje – okrenuti se prirodnim rješenjima ili potražiti pomoć liječnika i lijekova koji će nam ubrzati put do sna? Donosimo nekoliko razloga ZA i PROTIV lijekova protiv nesanice te prirodnih preparata kao alternative sintetskim lijekovima.

Lijekovi za spavanje koji se koriste kod nesanice namijenjeni su kratkoročnom korištenju, kod povremenih slučajeva poput oporavaka od medicinskih operacija. No, ako lijekove za spavanje koristimo kroz duži vremenski period, onda ih treba koristiti samo u slučajevima krajnje nužde, kako bi se izbjeglo navikavanje ili ovisnost.

Najčešće nuspojave lijekova za spavanje na recept

lijekovi protiv nesanice

TOLERANCIJA NA LIJEK

Nakon nekog vremena, tijelo razvije toleranciju pa je potrebno povećavati doze kako bi lijek djelovao, što može dovesti do dodatnih nuspojava za tijelo.

OVISNOST O LIJEKU

Nemogućnost usnivanja bez pomoći lijekova za spavanje ili jako loš i nekvalitetan san bez njih, neki su od znakova ovisnosti. Tu se u najvećoj mjeri misli na lijekove na recept koji pogotovo stvaraju ovisnost i iznimno je teško prestat ih uzimati.

SIMPTOMI ‘SKIDANJA’ S LIJEKOVA ZA SPAVANJE

Kada naglo odlučite prestati uzimati lijekove za spavanje, mogu se pojaviti simptomi poput mučnine, oticanja ili drhtavice.

lijekovi protiv nesanice

INTERAKCIJA S DRUGIM LIJEKOVIMA

Lijekovi za spavanje mogu, u kombinaciji s drugim lijekovima, pogoršati nuspojave u kombinaciji s lijekovima protiv bolova.

PONAVLJANJE NESANICE

Ponekad kod prestanka korištenja lijekova protiv nesanice, ona se može pojaviti u gorem obliku nego prije njihova korištenja.

‘MASKIRANJE’ PRAVOG UZROKA

Moguće je i da postoji određeni medicinski ili mentalni poremećaj, ili čak poremećaj spavanja koji uzrokuje nesanicu, a koju nije moguće liječiti lijekovima za spavanje, pa je njihovo uzimanje suvišno.

Kod nesanice je najvažnije utvrditi pravi razlog nesanice i nekvalitetnog sna, kako bi se mogla postaviti i odgovarajuća terapija. Promjene u životnom stilu i navikama predstavljaju dugoročan način borbe protiv nesanice. Više o tome pročitajte OVDJE.

Pratite nas

Copyright Spring 2018.