Besplatan broj: 0800 50 60 | info@spring-life.eu |

Zdravstvene dobrobiti LANA

PODIJELI

zdravstvene-dobrobiti-lana

Zdravstvene dobrobiti lana poznate su još od doba Hipokrata.

Sjemenke lana su prirodni saveznik u održavanju vitke linije!

Obzirom da djeluju na ubrzanje metabolizma potpomažući izgaranje suvišnih, nezdravih masnoća u tijelu, polinezasićene masne kiseline, koje se nalaze u sjemenkama lana, povećavaju vjerojatnost mršavljenja za čak 37%. Također, vlakna kojima su bogate sjemenke povoljno utječu na probavu i produljuju osjećaj sitosti.

Osim uloge u borbi sa suvišnim kilogramima, zdravstvene dobrobiti lana su mnogo šire; dokazano snižavaju razinu kolesterola i šećera u krvi te osjetljivost inzulina, smanjuju rizik od nastanka nekih vrsta karcinoma i povoljno utječu na smanjenje menstrualnih tegoba i tegoba koje se javljaju kod žena u menopauzi.

Sjemenke lana u svom sastavu sadrže cijeli niz važnih nutrijenata;

  • brojne vitamine i minerale; vitamin C, B1, B2, B3, B6, vitamin K i folnu kiselinu, kalcij, željezo, magnezij, fosfor, kalij, cink, bakar, mangan, selen
  • znatnu količinu vlakana koja produljuju osjećaj sitosti i omogućuju bolje funkcioniranje probavnog sustava
  • jedan su od najboljih izvora lignana, vrste fitoestrogena koji ublažavaju simpotome menopauze te mogu pomoći pri zaštiti od nekih vrsta karcinoma, uključujući karcinom dojke i prostate. Lignani su antioksidanti, imaju antibakterijska i antivirusna svojstva te sprječavaju oštećenja koja uzrokuju slobodni radikali, a vezana su uz starenje i bolesti.
  • omega 3 masne kiseline – najbolji su biljni izvor omega-3 masnih kiselina
  • kompletne proteine – sadrže sve amino kiseline koje naše tijelo ne može samo proizvesti

Lan je jedan od aktivnih sastojaka Spring dodataka prehrani Spring Green Coffee & L-carnitine za smanjenje tjelesne težine i Spring CLA za uklanjanje masnih naslaga na kritičnim mjestima.

Spring dodaci prehrani dostupni su u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama.

Pratite nas

Copyright Spring 2018.