Besplatan broj: 0800 50 60 | info@spring-life.eu |

Superdodatak protiv masnih naslaga

PODIJELI

Sigurno ste već čuli za superhranu (engl. superfood) – namirnice, najčešće voće, povrće i žitarice – koje sadrže visokovrijedne nutrijente (posebno visoke koncentracije antioksidansa) s izvrsnim učinkom na zdravlje. No, osim superhrane, danas se sve više priča i o prirodnim nutrijentima, važnih za zdravlje i normalno funkcioniranje organizma, koje zbog manjka u današnjoj modernoj prehrani preporučuje sve veći broj stručnjaka.

Jedan od takvih nutrijenata jest konjugirana linolna kiselina – ili CLA.

Što je CLA i zašto je danas konzumiramo sve manje?

Konjugirana linolna kiselina (CLA) esencijalna je masna kiselina, u našem tijelu zadužena za razgradnju masnoća. To je naš prirodni regulator tjelesne težine i taloženja masnih naslaga.

No, naše ju tijelo ne može samostalno proizvesti, već ju moramo unijeti prehranom.

CLA_SuperdodatakPrehrani_2016-092

CLA u najvećim količinama nalazi u mesu, mlijeku i mliječnim proizvodima preživača (govedo, ovca, koza…). Nažalost, danas su zbog industrijskog uzgoja životinja, koncentracije CLA u mesu i mlijeku znatno smanjene te unos prehranom često više nije dovoljan za optimalan rad metabolizma razgradnje masnoća. U današnjem načinu života, uz ostale čimbenike (sjedilački način života, kalorična prehrana…) i smanjen unos CLA jedan je od uzroka gomilanja masnih naslaga te njihovog težeg sagorjevanja.

Dodatno, nedovoljan unos CLA javlja se i kod vegetarijanaca i vegana, kod osoba koje ne konzumiraju mlijeko i mliječne proizvode (uslijed načina prehrane ili intolerancije na laktozu) te kod osoba koje u svojoj prehrani uglavnom konzumiraju ribu i meso peradi.

Stoga danas sve veći broj stručnjaka preporučuje dodatan unos CLA, kao funkcionalnog dodatka prehrani, zbog njezine prirodne funkcije na smanjenje obujma i protiv taloženja masnih naslaga u organizmu.

Kako točno djeluje CLA?

CLA u organizmu čovjeka djeluje tako da smanjuje količinu masti koja se pohranjuje nakon obroka, povećava razgradnju masti u masnim stanicama, povećava „izgaranje“ masti kao energije u mitohondrijima stanica te smanjuje obujam masnih naslaga.

Prirodni superdodatak protiv masnih naslaga

Spring CLA je inovativna formula za prevenciju i topljenje masnih naslaga na trbuhu, struku i bokovima, koja sadrži optimalne koncentracije prirodne CLA iz ulja biljke šafranike, pa je pogodna i za vegetarijance te ekstrakt sjemenki lana i mineral krom za bolju probavu i metabolizam.

vitkiljudi_2016-04-075-e1475132381946-287x300

 

Pratite nas

Copyright Spring 2018.