Besplatan broj: 0800 50 60 | info@spring-life.eu |

Gubitak masnih naslaga u 6 koraka

PODIJELI

gubitak-masnih-naslaga

Gubitak masnih naslaga je misao koja se intenzivira sa svakim dolaskom proljeća.

Većinu žena najviše muči upravo pogled na masne naslage na trbuhu, oko struka i na bokovima. Evo par ‘perolakih’ poteza za gubitak masnih naslaga i postizanje idealne ‘linije za plažu’.

#1 GRICKAJTE BADEME

Gubitak masnih naslaga i grickalice? Da, moguće je!

Kada poželite grickalice, zaboravite na čips ili kokice. U nedavnom istraživanju u Kaliforniji među 65 žena koje su bile na niskokalorijskoj prehrani, istraživači su otkrili su da one koje su zamijenile nezdrave grickalice orašastim plodovima, imale 50% više uspjeha u smanjenju obujma struka, iako su obje skupine unijele jednak broj kalorija.

Hrana bogata nezasićenim masnim kiselinama indirektno djeluje na smanjenje obujma struka, za razliku od hrane bogate višestruko zasićenim masnim kiselinama koja povećava nastajanje masnih naslaga.

#2 NAPUNITE SE VLAKNIMA

”Hrana koja se sporije probavlja omogućava i sporiji unos glukoze u krv.” – kaže Marie Savard, autorica knjige The Body Shape Solution to Weight Loss and Wellness. Uslijed toga se u krvi luči manje inzulina, a manje razine inzulina utječe na gubitak masnih naslaga na trbuhu i oko struka.

Biljna vlakna koja se sporo probavljaju u našem tijelu dokazano djeluju na poboljšanje probave. U jednom istraživanju na preko 2900 osoba, oni koji su konzumirali najviše vlakana imali su znatno manje kilograma i manje razine inzulina u krvi, kao i manji opseg struka od onih koji su jeli najmanje vlakana. Preporuča se barem 25 grama vlakana dnevno, a najviše ga možete pronaći u povrću, voću, grahu, leći, smeđoj riži, integralnom kruhu i žitaricama.

#3 ZASITITE SE UZ BJELANČEVINE

Gram bjelančevina sadrži jednako kalorija kao i gram ugljikohidrata (a duplo manje od grama masti), ali bjelančevinama treba znatno dulje da se probave, pa i dulje pružaju osjećaj sitosti. Uz to, bjelančevine snižavaju razinu hormona grelina, zaduženog za stimuliranje apetita.

U jednoj danskoj studiji na 60 osoba tijekom 6 mjeseci, otkriveno je da su oni kojima su bjelančevine činile 25% od ukupno unešenih kalorija izgubili skoro dvostruko više masnih naslaga od onih kojima su bjelančevine činile svega 12% ukupno unešenih kalorija. Zato uključite porciju bjelančevina u svaki obrok – jaje za doručak, piletina za ručak, jogurt za međuobrok, riba na žaru ili tofu s povrćem za večeru.

#4 PRESKOČITE UMJETNE ZASLAĐIVAČE

Umjetni zaslađivači ometaju sposobnost tijela da regulira unos kalorija kroz osjetilo okusa (tijelo ne dobiva signal da unosi previše slatkog kao što je to slučaj kod konzumacije prirodnih šećera), pa na kraju unesemo znatno više kalorija.

Zato radije odaberite zdravije, prirodne varijante zaslađivača poput meda ili smeđeg šećera.

#5 IZBACITE BAREM 1 VISOKOKALORIJSKU NAMIRNICU IZ UOBIČAJENE PREHRANE

Tjelovježba bolje djeluje kada se ne pretrpate praznim kalorijama. Ako eliminirate samo jednu visokokalorijsku namirnicu iz vaše prehrane, poput bogate kave sa šlagom, ili zamijenite topljeni sir i kruh s muslima i mlijekom, lako možete smanjiti dnevnu količinu kalorija za minimalno 250 kalorija.

Uz umjerenu tjelovježbu, na godišnjoj razini to znači od 10 do čak 20 kilograma manje! Uz pametan odabir namirnica gubitak masnih naslaga je zagarantiran.

#6 DODAJTE PREHRANI FUNKCIONALNE DODATKE

Kako bi lakše održali vitku liniju bez masnih naslaga, pametnu pomoć čine funkcionalni dodaci prehrani. Dodatak prehrani kojeg zbog današnje industrijske prehrane preporuča sve veći broj stručnjaka jest konjugirana linolna kiselina. Ova prirodna kiselina neophodna je našem tijelu za razgradnju masnoća i omogućuje gubitak masnih naslaga naslaga na kritičnim dijelovima tijela kao što su trbuh, struki bokovi.

Pratite nas

Copyright Spring 2018.